O NAMA

O NAMA

Tko smo? Što smo? Čime se bavimo?

 

Glazbaonica Ljubav je edukativni centar umjetničkog profila koji se bavi podučavanjem glazbe i glazbenog izričaja, a programi su namijenjeni djeci predškolskog i školskog uzrasta.
Nastava se održava u OŠ Izidora Kršnjavoga.

Programi koje Vam nudimo:

A) sustavno glazbeno obrazovanje
Sukladno propisanom programu za sve glazbene škole. Prva godina sustavnog glazbenog obrazovanja počinje u rujnu 2013. a prijave se primaju od 1. lipnja 2013.

B) glazbene radionice
Osnovna svrha jednomjesečne glazbene radionice je približiti instrumente i njihovu reprodukciju te otkivati i poticati kreativnost u djece kroz umjetničko izražavanje. Mladi polaznici radionice moći će se prvi puta u ugodnoj atmosferi susresti sa raznovrsnim glazbenim instrumentima te otkrivajući koji ih najviše interesira upoznati se s osnovnim glazbenim pojmovljem.

C) glazbene animacije
Glazbene animacije namijenjene su za kreativno iskorišteno vrijeme u kojemu ih roditelji inače ostavljaju na čuvanju. Prigoda je to da se sukladno roditeljskim rasporedima dogovaraju višesatne, trajne ili jednokratne animacije djece za glazbeni izričaj.

Svi edukacijski procesi u glazbaonici obogaćeni su provjerenim elementima kreativnog obrazovanja, a uspješno glazbeno školovanje temeljeno je prvenstveno na trajnom kvalitetnom i interaktivnom odnosu predavač-učenik. Personalizirano glazbeno obrazovanje prilagođeno je dobi, afinitetu i talentu djeteta, što smatramo glavnim čimbenikom za razvoj skladnog glazbenika.

Riječ roditeljima

„Ukoliko povjerite svoju djecu našoj ljubavi za glazbu, obećajem Vam da će nam prva namjera biti prenijeti im upravo to – ljubav za glazbu. Osobno biram predavače kojima povjeravam tu zadaću, i to ne samo po izvrsnim kvalifikacijama, već i po procjeni iskrenog predanja i uložene ljubavi u ophođenju s djecom. Svoje vlastito vrijeme i trud namjeravam uložiti upravo u to da se kroz glazbenu edukaciju djeci i mladima ponudi kvalitetan sadržaj koji nije sam sebi svrha već služi kao poticaj na želju za stvaranjem i izvornom kreativnošću te je usmjeren na cjelovitu izgradnju osobe.“

Petra Gudelj

utemeljiteljica glazbaonice Ljubav

Sustavno glazbeno obrazovanje

Kreativan i individualan pristup svakom đaku

Cilj nam je djeci približiti glazbu kombiniranjem elemenata iz drugih umjetničkih grana (npr. likovnim izražavanjem, plesom, filmom…) te ih na taj način potaknuti na razvoj vlastitog ukusa i stila, a ponajviše ljubavi prema glazbi. Trudimo se prikazati im sva glazbena područja na njima što bliskiji i zanimljiviji način, odnosno iz perspektive instrumenta po njihovom izboru. Komunikacijom, druženjem, edukativnim igrama i zajedničkim muziciranjem želimo ohrabriti učenike da sami i stvaraju, a ne samo reproduciraju glazbu te da svoje uratke prezentiraju, podijele ili izvedu s ostalim polaznicima, razvijajući tako bolje snalaženje i suradnju u grupi. Sve to podrazumijeva pozitivnu i prijateljsku atmosferu jer bavljenje glazbom prvenstveno treba biti radost.